1. Kaç Dakikan Var?

    Yemek yapmak için dakikan var.
  2. Dolapta Neler Var?

  3. Ara

Yiyecekler - Pilavlar

Her Güne Bir Tarif

Tereyağlı Şehriyeli Pirinç Pilavı

Zorluk Derecesi :
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 15 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 20 dk
Toplam Süre : 35 dk

  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Su Bardağı Su (Kaynamış)
  • 3 Yemek Kaşığı Şehriye
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Tereyağlı Şehriyeli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

1. Bir ortaboy kase pirinci ıslatmak üzere kaba koyduktan üzeri tamamen kapanacak şekilde kaynamış su ilave edin.

2. Pirinçleri kaynar suda10 dakika kadar bekletin ve sonra suyu süzün.

3. Yayvan bir tavaya (teflon tercih edilir) tereyağı ve sıvıyağı koyun.

4. Kızan yağın içerisine şehriyeleri ekleyin ve orta hararetli yanan ateşte kavurun.

5. Şehriyeler hafifçe kavrulduktan sonra suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin ve pirinçleri de beş dakika kadar çevire çevire kavurun.

6. Pirinçler kavrulduktan sonra aynı ölçü kase ile iki kase kaynamış su ekleyin.

7. Tuzu da ekleyerek pirinçler tabana eşit yayılacak şekilde hafifçe çevirip tencerenin kapağını kapatın.

8. Pirinçlerin üzeri gözenek olana kadar pişirin.

9. Ocağın altını kapattıktan sonra pilavı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

10. Dinlenmiş pilavı bir kaç kez karıştırdıktansonra servis yapın.

Not

1. Pirinç pilavında ölçü çok önemlidir. Eğer güzel pilav yapmak istiyorsanız ve bunun devamlılığını istiyorsanız, evinizde pirincin ve suyun ölçüsü için orta boyda bir kaseyi ya da bardağı her zaman ölçü için bulundurun. Böylece bir sonraki pilav pişirdiğinizde suyu daha mı az, daha mı çok koyabileceğinizi gözlemleyebilirsiniz.

2. Sıvıyağ ile birlikte tereyağ kızdırıldığında tereyağın yanması önlenmiş olur.

3. Pilav tenceresi olarak kendinize teflon bir tencere seçerseniz işiniz kolaylaşacaktır.

4. Genellikle pilavın ölçüsünü tutturamamaktan şikayet edilir. Bir ölçü sıcak suyla ıslatılıp 10 dakika bekletilmiş pirince, iki ölçü kaynamış su yeterli olacaktır. Pirincin cinsine göre bu miktar yeterli olmazsa pirinçler pişmek üzereyken tencerenin üzerine bir miktar daha su gezdirebilrisiniz.

5. Eğer pilavın suyu fazla gelmiş diye düşünüyorsanız da ocağın altını kapattıktan sonra pilavın üzerine kağıt havlu ya da temiz bir peçete yayarak, tencerenin kapağını kapatabilirsiniz.

6.  Eğer tereyağının tadını daha da çok hissetmek istiyorsanız, pilav piştikten sonra sıcakken üzerine fındık büyüklüğünde pastorize tereyağı parçaları koyabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

ANASAYFA

Kendine Uygun Tarifi Bul

Malzemeyi Gir, Tarifi Bul

Tarifi beğendiyseniz paylaşabilirsiniz

Tereyağlı Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifine Benzer Tarifler

Şifremi Unuttum

Facebook hesabınızı kullanarak kaydolabilirsiniz.

Facebook hesabınızı kullanarak kaydolabilirsiniz.

Lütfen yukarda gördüğünüz karakterleri yazın.