1. Kaç Dakikan Var?

    Yemek yapmak için dakikan var.
  2. Dolapta Neler Var?

  3. Ara

Yiyecekler - Zeytinyağlılar

Her Güne Bir Tarif

Zeytinyağlı Karalahana Sarması

Zorluk Derecesi :
Kaç Kişilik? : 8 Kişilik
Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 30 dk
Toplam Süre : 60 dk

  • 2 Adet Kuru Soğan (Orta Boy)
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 Çorba Kasesi Pirinç
  • 2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Bardağı Zeytinyağı
  • 2 Demet Kara Lahana
  • 2 Çay Kaşığı Karabiber
  • Yarım Demet Maydanoz
  • 2 Su Bardağı Su (Ilık)
  • 1 Kahve Fincanı Sızma Zeytinyağı

Zeytinyağlı Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?

1. Önce, lahanaların saplarını kesin ve yapraklarını yıkayın. Derin bir tencereye tahmini miktarda su koyun ve kaynatın. Kaynayan suya, lahanaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanırken, içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tuz, lahanın acılığını alacaktır. Lahanaları, haşlanırken, çok yumuşamamaları için arada kontrol edin. Çok haşlanırsa, sararken yırtılabileceğinden dolayı zorlanabilirsiniz.

2. İstenen kıvamda haşlanan lahanaların, suyunu süzün ve iyice soğuk suda yıkayın.

3. Teflon tavaya, 1 çay bardağı zeytinyağını alın ve içerisine, yemeklik olacak şekilde doğradığınız kuru soğanı ilave edin. Soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ekleyip, 2 dakika daha kavurun.

3. Son olarak, iyice yıkanmış pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar tekrar kavurun. Tavayı, ocaktan indirmeye yakın, kavurduğunuz pirince, ince kıyılmış maydanoz ve kararbiberi ekledikten sonra karıştırın.

4. Haşladığınız lahana yapraklarını açarak, içlerine, hazırladığınız harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın.

5. Sarmaları, tencereye dizin. Üzerine, 1 kahve fincanı sızma zeytinyağını gezdirdikten sonra, 2 su bardağı ılık suyu ilave edin. Sarmaların, pişerken hareket edip açılmamaları için, üzerine yayvan bir tabak koyup, tencerenin kapağını kapatın.

6. Sarmaları, ağır ateşte, suyunu çekene kadar 35 dakika pişirin. Lahananın durumuna göre, daha fazla sürede pişmesi gerekebilir. Piştikten sonra, tencerenin kapağını açmadan soğumasını bekleyin ve servis tabağına dizin. Arzu ederseniz, üzerine limon dilimleri ve maydanoz yaprakları koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

ANASAYFA

Kendine Uygun Tarifi Bul

Malzemeyi Gir, Tarifi Bul

Tarifi beğendiyseniz paylaşabilirsiniz

Şifremi Unuttum

Facebook hesabınızı kullanarak kaydolabilirsiniz.

Facebook hesabınızı kullanarak kaydolabilirsiniz.

Lütfen yukarda gördüğünüz karakterleri yazın.